Col·laboració amb Primavera Sound i Antònia Font

El juny de 2021, Primavera Sound penjava una lona d’enormes dimensions a un edifici de Barcelona amb la paraula ALEGRIA!, era l’inici de l’esperat retorn del grup Antònia Font.

Una vegada acabada la campanya, Oigo Visiones i Primavera Labels, management i segell del grup, van proposar reutilitzar la lona elaborant-ne bosses i destinar els beneficis a una entitat social.

La Fundació Deixalles és una entitat d’Economia Solidària que posa la vida al centre, que té per objectiu afavorir la inserció social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat de les Illes Balears, intentant millorar la seva qualitat de vida mitjançant la realització d’activitats relacionades, principalment, amb la reutilització i amb la millora del medi ambient.

 

L’elaboració d’aquestes bosses al taller de costura de la Fundació Deixalles ha fet possible que dues persones en situació de vulnerabilitat social puguin tenir un contracte d’inserció. Als contractes d’inserció les persones poden millorar les seves habilitats personals i professionals per, amb el temps, assolir una inserció laboral definitiva. El 75% de les persones que finalitzen l’itinerari dintre de l’empresa d’inserció aconsegueixen inserir-se en el món laboral.

L’aprofitament d’aquesta lona permetrà un estalvi d’emissions de 1593 kg de C02, equivalent al CO2 que absorbirien 80.820 arbres en un dia, o eliminar de la circulació 279 cotxes en un dia.

A més els beneficis que s’obtinguin de la venda de les bosses es destinaran a millorar els espais dels tallers socials que la Fundació té a la seva seu de Palma.